"MIES YRITYKSEN TAUSTALLA"

Tommi A. Ahonen MUUSIKKO/ÄÄNITTÄJÄ/TUOTTAJA

Poprock Musiikkitalon Tommi A Ahonen


Tommi A. Ahonen (s. 1973) on Poprock Musiikkitalon omistaja ja täysverinen musiikkiyrittäjä. Koko ikänsä bändissä soittaneelle ja musiikkia harrastaneelle/tuottaneelle muusikolle siirtyminen ammattilaisuuteen oli aikanaan luonnollinen siirtymä, mutta samalla myös oman unelman täyttyminen.

ÄÄNITTÄJÄ

Äänittäminen alkoi harrastuksena v. 1994, jolloin hankin ensimmäisen tallentimen Fostexin neliraiturin, tarkkailukaiuttimet ja kompressorit sekä efektit räkkiin. Tein aluksi äänityksiä tutuille bändeille, kunnes v.-97 mukaan tulivat jo pro-laitteet: ADAT-nauhuri ja iso analoginen mikseri. Äänitykset lisääntyivät, Tommi kertoo.

– Vuonna -98 tietokoneet alkoivat hivuttautua mukaan studioteknologiaan ja itsekin hankin silloin ensimmäisen Macin ja siihen musasoftan. Tutuksi tulivat vuosien myötä Cubase, Pro Tools ja Logic. Digitaalitekniikan murrosvaihe kesti usean vuoden ja asettuessaan aiheutti paljon harmaita hiuksia käyttäjille, kuten minullekin, monet asiat opittiin yrityksen ja erehdyksen kautta.

– Äänityksien lisääntyessä aloitin kovan itseopiskelun ja testailun, kävin äänityskursseilla ja kahmin tietoa alan äänittäjiltä ja guruilta. Jossain vaiheessa 2000-luvun taitteessa olin valinnan edessä, satsaanko laitteisiin ja tiloihin lisää ja alanko rakentaa tästä ammattimaista liiketoimintaa. Siinä ratkaisussa silloinen päätyöni nuorisotyön parissa jäi, siirryin musiikkialalle ja sillä tiellä nyt ollaan!

LIVE TAI LEVY- TOP 3

Vaikuttavimmat asiat musiikin kokemisessa livenä tai levyltä

  • kuulijalle välittyy joku ripaus ihmisen personaasta tai tunteesta
  • musiikki kuulostaa inhimilliseltä ja aidolta, ihminen ei kuulosta koneelta
  • musiikin kautta virtaa latausta, sähköä, “rockin vaaraelementtiä…”

 
MUUSIKKO

Tommi Ahonen on pitkän linjan muusikko. Pääsoitinten kitaran ja laulun lisäksi sivusoittimina hoituvat myös muut bändisoittimet sekä klassinen viulu. Bändejä, projekteja ja levytyksiä on kertynyt vuosien aikana lukuisia mm. rock-, proge-, pop-, gospel-, country-, folk-, iskelmä- ja heavy-genren parissa. Tommi on tehnyt lisäksi aktiivista sävellystyötä ja julkaissut omalla soolourallaan kolme levyä. Hän on myös opiskellut Jyväskylässä rock-/jazz-linjalla aikuisosastolla ja suorittanut tutkintoja. Tommi on myös opettanut musiikkia useissa Keski-Suomen alueen työväen -ja kansanopistoissa, vetänyt kursseja mm. äänitys-ja studiotyöstä, musiikkituotannosta ja luennoinut musiikkiyrittäjyydestä. Poprock Musiikkitalossa toimi kymmenkunta vuotta myös Bändiforum-bändikoulu, jossa hän opetti bändisoittoa nuorille ja aikuisille.

 

TUOTTAJA

Tommi on toiminut taiteellisena tuottajana sekä aputuottajana useiden bändien ja artistien äänitteillä. Tuottajuus onkin iso osa tämän päivän ammattimaista musiikin tekemistä studiossa. Musiikin nyanssit, tulkinta, tempot, sovitukset, taustat – ne kaikki kuuluvat artistin, bändin ja tuottaja-äänittäjän dialogiin, jossa lopullinen julkaistava biisi tai teos syntyy. Tuottamistyöhön on kuulunut myös levytyksien organisoimisiin liittyvät asiat. Tarvittaessa tuottaminen voi kasvaa artistin tuotteistamiseen.
– Tätä kaikkea teen hyvin mielelläni asiakkaan tarpeiden mukaan aina tilaussäveltämiseen asti, lupaa Tommi.

MAIN POINT- STUDIO

“Musiikkiteknologian kehittymisen ja digitaalisen vallankumouksen myötä tänä päivänä tekniikka ja SOUNDI on varmasti kaikissa ammattistudioissa hyvää. On mielikuvituksetonta briljeerata pelkästään studion teknisellä ainutkertaisuudella. Meidän suurin intohimomme ja varsinainen fokuksemme studiossa on ensisijaisesti yrittää löytää jotain UUTTA äänitteelle. Persoonallinen tuote voi syntyä innovaation ja luovuuden, omaperäisyyden ja rohkeuden, tekniikan ja taidon tai kokemuksen ja yhteistyön tuloksena. LUO huomisen soundi vailla eilisen rasitteita!“
TOMMI A. AHONEN, ÄÄNITTÄJÄ

Poprock Musiikkitalon isäntä

YHTEISTYÖKUMPPANIT JA MUUT TEKIJÄT

  • Digital Plant
  • Viestintä Kari Tyni Oy
  • Katse Design
  • North Arrow Films

BIISINTEKOTIIMI

 
 
 
 

TOMMI IGNATIUS
tekstitys

Tommi on muusikko-lauluntekijä, jolla on kokemusta hyvin monenlaisen musiikin tekemisestä. Studio on tullut tutuksi paikaksi mm. eri bändiprojektien ja oman soololevyn merkeissä. Musiikkityylit ovat vaihdelleet suomirockista gospeliin ja metallista kansanlauluihin. Viime vuosina Tommi on kuitenkin bändien sijaan keskittynyt erityisesti biisien kirjoittamiseen. Työnäytteitä löydät biisitorilta.

JOHANNES IJÄS
tekstitys/sävellys

Johannes on laulaja-lauluntekijä, jolla on takanaan paljon valmiiksi tehtyjä biisejä popista iskelmään. Osa näistä on päätynyt bändituotantoihin ja yksittäisille esittäjille. Hän kirjoittaa työkseen toimittajana. Johannes on suhtautunut biisien kirjoittamiseen aina kunninahimoisesti, yrittäen etsiä parasta lopputulosta tilaajalle tai esittävälle artistille. Työnäytteitä löydät biisitorilta.

MUUT TEKIJÄT

Mukana on myös laulunkirjoittajia, jotka toimivat taustalla jalostaen kappaleita mm. erilaisten parannusehdotusten ja palautteen muodossa. Tiimiin kuuluu myös henkilöitä, jotka aika ajoin myyvät ja markkinoivat valmiita kappaleita musiikkikustantajille, levy-yhtiöille ja artisteille.

BIISITORI

Musiikintekijät Biisitorilla ovat asiakkaita jotka ovat tehneet Poprock Musiikkitalolla omaa musiikkia. Heidän kappaleita on tarjolla biisilistalla.